Leto

Leto

Film Leto, premierno uprizorjen na Festivalu Lent 2011, je rezultat obsežnega in nevsakdanjega projekta. Govori o življenju Perice Jerkovića, slovenskega stand-up komika bosanskega rodu, ki se je odločil posneti eno leto življenja in sveta okoli sebe (april 2010 – april 2011). Gre za edinstven amaterski filmski eksperiment, kakršnega še nismo zasledili v slovenski kinematografiji.

Majhna HD kamera kot avtorjev stalni spremljevalec zgodbi zagotovi pristnost, ki je s konvencionalno, kompleksno in neprilagodljivo produkcijo ne bi mogli doseči.

Dokumentarec prepleta subjektivni pogled na hitro razvijajočo se slovensko stand-up sceno z detajli avtorjevega zasebnega življenja. Je osebna izpoved in priča stiku slovenske stand-up struje z mainstream zabavljaštvom, zametkom ex-yu stand-up scene, izletu hrvaško-slovenske ekspedicije komikov v angleške stand-up klube, kolesarski avanturi v Romuniji, itd. Oriše prijateljstva in trenja med komiki, uspehe in poraze, osvetli tisto, kar je gledalcem navadno prikrito.

Leto dni v življenju komika se odvije v poldrugi uri filma. Je pripoved iz prve roke, z vsem veseljem in žalostjo.