Kdo smo

EnaBanda združuje posameznike, ki s svojo kreativno radovednostjo ustvarjajo kvalitetne zgodbe. Naše delo poganja želja po ustvarjalnosti in pripovedovanju, ki se širi na raznolika področja delovanja.

Osrednja dejavnost EnaBande je film, umetniške uprizoritvene prakse in raziskovanja družbene sfere. Več let smo delovali pod imenom Smehomat, zdaj pa svojo ustvarjalno pot nadaljujemo z razširjeno ekipo EnaBande. Naše delo poganja želja po ustvarjalnosti in pripovedovanju, ki se širi na raznolika področja delovanja. Zanimajo nas teme, ki jih spremljamo v svojem vsakdanu, te pa postajajo del našega ustvarjanja. Rastemo v trdnem ekipnem duhu, z vizijo ustvariti zgodbe, ki bodo raziskovale nova področja, nove teme, nove družbene in estetske pojave z inovacijo, svežino in eksperimentom.

Za seboj imamo vrsto uspešnih projektov, s katerimi se lahko pohvalimo, prav tako pa smo ponosni na široko mrežo profesionalnih povezav, ki nam omogoča z vseh vetrov stroke dobiti najboljše, energične in nadarjene ustvarjalce, s katerimi si delimo to vizijo sveta.

Verjamemo, da je skozi zgodbe možno spreminjati svet.

Marko Kumer – Murč
režiser in producent
murch@enabanda.si

Katja Lenarčič
distribucija in produkcija
katja@enabanda.si

Urban Zorko
režiser in scenarist
urban@enabanda.si

Nina Cijan
scenaristka
nina@enabanda.si

Ajda Pistotnik
raziskovalka in vodja projektov
ajda@enabanda.si