Tisti dnevi v letu

Tisti dnevi v letu

Tisti dnevi v letu je dokumentarni video o spominu na poletje, na »pravi obraz Maribora«, na brezskrbnost in lahkotnost, je zgodba o srečevanju, druženju, o izgubljenih priložnostih in je video zaznamek 20. edicije festivala, kot ga je videla in doživela ekipa Življenja na dotik. Projekt je EnaBanda, takrat še društvo Smehomat, izvedla v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture Maribor 2012.

Preden šolarji, dijaki in študentje zaključijo svoje šolske in študijske obveznosti, preden se Mariborčanke in Mariborčani zaženejo v lahkotnost poletnih dni in preden se zazdi, da bo mesto ob Dravi vsaj za nekaj časa postalo ‘mesto duhov’ – takrat se v Mariboru zgodijo tisti dnevi v letu! Na prizoriščih ob Dravi začnejo odzvanjati znane rokovske, jazzovske in etno melodije, na ulicah in trgih se dogajajo poulične akrobacije, Mestni park privablja ljudi z mamljivimi vsebinami. Zgodi se Festival Lent!

V letu 2012 je festival, ki velja za enega večjih v Evropi, praznoval svojo 20. obletnico. Če vas zanima, po čem Lent diši, kakšne barve je in kakšno je njegovo duhovno sporočilo, kako se njegovih začetkov spominjajo tisti, ki ga ustvarjajo in tisti, ki se ga udeležujejo, ste toplo vabljeni k ogledu filma Tisti dnevi v letu.