Jašek

Jašek

Jašek je absurdistična satira o tem, kako nekdo ostane, kjer se je se ustavil zgolj začasno. V tem primeru mladi prekerec Miha.

Film na humoren način zaznava probleme, s katerimi se sooča generacija ljudi, ki vstopa v to, kar naj bi imenovali ‘odraslo življenje’, a se jim je zgodilo, da ‘odraslega življenja’ kot so ga poznali njihovi starši, enostavno ni več. Ta generacija je svoja bistvena produktivna in regenerativna leta porabila za dolge študije in delo, ki ni imelo nobene povezave z njihovim poklicem, zato, da so na koncu spoznali, da družba z njimi ne ve ne kam ne kako. Ta kontrast se na več ravneh odraža v vizualnih in drugih vsebinskih nasprotjih filma.

Zgodba nas popelje v življenje tipičnega predstavnika omenjene generacije. Miha, ki je sicer perspektiven študent, za zaslužek pospravlja vozičke na parkirišču bližnjega supermarketa. Njegovo vsakodnevno rutino prekine dogodek kot iz nočne more – zbudi se v odtočnem jašku pod parkiriščem. Zaprt in soočen s svojim resničnim stanjem ter sam s seboj. Ali bo ven prišel kot zmagovalec … Ali pa sploh ne bo? Zgodba o svetu človeka, razcepljenega med ambicioznimi sanjami in suho realnostjo.

Film je aktualno tematiko, o kateri je danes precej govora, sposoben prikazati na humoren in inovativen način, kar ga naredi posebnega in predvsem drugačnega od do zdaj prikazanih obravnav podobnih tem.