Mesto svetlobe

Mesto svetlobe

V pripravi je celovečerni dokumentarni film Mesto svetlobe, ki skozi življenjske zgodbe svojih prebivalcev in skozi različne svetove, ki jih ti utelešajo, izrisuje obris zapuščenega industrijskega mesta. To je zaradi neporavnanih poslov, korupcije in političnih mahinacij ob gradnji elektrarniškega Bloka 6, postalo v očeh države in širše okolice, stigmatizirano. Zaradi temne sence, ki pada na mesto, zgodbe njegovih prebivalcev niso bile nikoli slišane. Zdaj je čas, da postanejo!

Korupcija, neporavnani posli, politične mahinacije, ekološka katastrofa. Vse to zaznamuje Šoštanj, mesto, ki je v očeh države postalo simbol politične umazanije.

Toda svet Šoštanja ni en, so trije: Spodnji svet rudniškega jezera, Srednji svet elektrarniškega stroja in vitalne energije, ter Zgornji svet opazovalcev in sanjačev. Tu se godijo človeške zgodbe, ki zaradi sence TEŠ 6 še niso bile povedane.

Zato je čas, da spoznate pisatelja in ekologa Petra, odločno podjetnico Cvetko, potapljača in športnega ekstremista Danija in Franja, človeka velikih in plemenitih sanj. Vstopite v svet rezko-sladkega vonja po žveplu, kjer vzponi in padci njegovih prebivalcev slikajo potret nekega mesta in časa, ki več kot o samem mestu pove o tistih, ki ga gledamo. Dobrodošli v Mestu svetlobe!