EPK projekti

EPK projekti

EnaBanda, takrat še Smehomat, je bila v letu 2012 kot koproducent Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, aktivno vključena v dogajanje umetnosti v javnem prostoru v Mariboru.

Pomembno stičišče tovrstne ustvarjalnosti je postala spletna stran Življenje na dotik, o dogajanju pa se je pogosto pisalo tudi v tiskani ediciji Evropske prestolnice. Na spletni strani smo zabeležili skoraj vse dogodke, ki so se zgodili na javnih mestnih površinah in so imeli elemente uličnih intervencij.

Multimedijski sklop EPKja je v začetku leta pripravil tudi natečaj za umetniške intervencije v javni prostor in tako še dodatno spodbudil tovrstno ustvarjalnost. V sklopu tega natečaja smo izvedli nekaj umetniških del, pri katerih smo sodelalvali na različne načine, bodisi kot organizatorji, soustvarjalci, snemalci ali producenti.

V navezavi z našo snemalno opremo, je veliko teh akcij doživelo tudi svojo vizualno različico, ki je kot del vsebin multimedijskega portala romala na spletno stran projekta Evropske prestolnice.